Svaka vaša kupnja Mastercard® karticom omogućuje nam doniranje obroka djetetu u Africi.

Činiti razliku svakom kupnjom: NEPROCJENJIVO

Mastercard i UN World Food Programme (WFP) u partnerstvu su od 2012. kako bi pružili pomoć i nova rješenja u nastojanju da stvorimo svijet u kojem nema gladi.

Uz pomoć Mastercarda, WFP omogućuje hranjive obroke tisućama školske djece u Africi. U mnogim zemljama u razvoju, školski obroci su često jedini hranjivi obrok koje dijete dobiva.

U 2016, Mastercard planira pojačati podršku WFP-u u Ruandi. Donirat ćemo sredstva u vrijednosti 3.5 milijna obroka za tisuće potrebite školske djece u Ruandi, gdje posljednji nutricionistički izvještaj otkriva da je 43% djece ispod 5 godina kronično pothranjeno.

Obroci uključuju lokalno proizveden kukuruz i mahunarke, stoga uz same hranjive obroke koji djeci daju energiju i snagu za boravak u školi te koncentraciju na učenje, pomažemo podržavati i lokalnu ekonomiju i obiteljske farme u Ruandi.

Mastercard s ponosom podržava WFP u nastojanjima da se program školske prehrane proširi na još više djece i škola u Ruandi kako bismo djeci osigurali hranjivu prehranu i mogućnost da razviju svoj puni potencijal.

 

SAZNAJ VIŠE

O djeci

Zašto je svaka transakcija važna.

AUTOR FOTOGRAFIJE: WFP/Rein Skullerud

Priče

Otkrijte dirljive priče o devetero “djece” čije su budućnosti svjetlije zahvaljujući školskim obrocima.

wfp.org/school-meals/success-stories AUTOR FOTOGRAFIJE: WFP/Olivier Flament