Mastercard doprinosi suzbijanju siromaštva u Hrvatskoj i svijetu

Mastercard i UN-ov Svjetski program za hranu (World Food Programme) u partnerstvu od 2012. pružaju pomoć i nova rješenja u nastojanju da stvore svijet u kojem nema gladi.

Kao nastavak aktivnosti u sklopu globalnog partnerstva s UN-ovim Svjetskim programom za hranu (World Food Programme) te borbe protiv gladi školske djece u svijetu, Mastercard je u Hrvatskoj po drugu godinu zaredom inicirao dodjelu donacije Udruženju Djeca prva s ciljem pomoći djeci, mladima i obiteljima koje žive u rizičnim uvjetima. Donacija će biti dodijeljena i Svjetskom programu za hranu u svrhu osiguravanja školskih obroka u Ruandi.

Ovogodišnji Mastercardov partner u realizaciji projekta bit će Konzum. Tako će od 1. do 24. prosinca 10 lipa od svake transakcije provedene Mastercard® ili Maestro® karticom u Konzumu Mastercard i Konzum odvojiti za donaciju koja će biti podijeljena na dva jednaka iznosa te uručena svakoj od inicijativa.

Mastercardove aktivnosti u sklopu partnerstva sa Svjetskim programom za hranu uvelike doprinose ostvarenju glavnog cilja Programa, a to je suzbijanje gladi u svijetu do 2030. Upravo se u sklopu tog partnerstva radi na osiguravanju sredstava za 100 milijuna školskih obroka u najugroženijim dijelovima svijeta, a do sada se došlo do brojke od 17 milijuna.

 

SAZNAJ VIŠE

O djeci

Zašto je svaka transakcija važna.

AUTOR FOTOGRAFIJE: WFP/Rein Skullerud

Priče

Otkrijte dirljive priče o devetero “djece” čije su budućnosti svjetlije zahvaljujući školskim obrocima.

wfp.org/school-meals/success-stories AUTOR FOTOGRAFIJE: WFP/Olivier Flament