Jeftina putovanja listopad

Nakon uživanja u ljetnim radostima, listopad dolazi kao blagi podsjetnik na toplije dane, ali to ne znači da je vrijeme za prestati putovati! Naprotiv, listopad nudi idealne uvjete za jeftina i ugodna putovanja. S padom temperature, turističke destinacije postaju manje gužvane, cijene smještaja i atrakcija često padaju, a priroda se prepušta svojim jesenskim čarima. Kako biste iskoristili sve prednosti putovanja u ovom mjesecu, autobusna putovanja se nameću kao savršen izbor. Osim što su ekološki prihvatljivija opcija, autobusi vam omogućuju da u potpunosti uživate u promjeni pejzaža, pružajući vam jedinstvenu priliku da se opustite, promišljate i istražujete nove destinacije bez stresa vožnje ili leta. Otkrijte zašto su autobusna putovanja najbolji način da iskoristite listopad za nezaboravne avanture.

Albanija 5 dana turističkim autobusom

Putovanje Balkanom tijekom listopada pruža jedinstvenu priliku za istraživanje spoja sličnosti i različitosti ovog fascinantnog dijela Europe. Skopje, Tirana, Drač, Kruje i Skadar čekaju da budu otkriveni na petodnevnom putovanju koje će vam otvoriti vrata prirodnim ljepotama i bogatoj kulturi Balkana. Ovo putovanje započinje u Zagrebu u 5:00 sata, vodeći vas kroz Srbiju do Makedonije, gdje ćete istražiti glavni grad Skopje. Ovdje ćete doživjeti spoj povijesnih spomenika i modernih promjena koje su oblikovale ovaj grad.

Skopje, sada turistima zanimljiviji nego ikad prije, nudi prekrasne vidike na rijeku Vardar i impresivne znamenitosti kao što su Kale utvrda, spomenik Majci Terezi i stara gradska tržnica. Nakon toga, putovanje se nastavlja prema Draču, gdje ćete razgledati venecijanske kule, amfiteatar i druge povijesne lokalitete.

Fakultativni izlet u Tirane, glavni grad Albanije, otkrit će vam šarenu arhitekturu i bogatu povijest grada. Osim Tirane, posjetit ćete i Kruje, rodni grad Skenderbega, te Skadar, najstariji grad u Albaniji smješten uz obalu Skadarskog jezera. Ovo nezaboravno putovanje završava povratkom u Hrvatsku, pružajući vam priliku da ponovno doživite sve čari Balkana dok uživate u ugodnoj vožnji turističkim autobusom. Listopad je savršeno vrijeme za ovu avanturu jer ćete izbjeći gužve i uživati u blagim temperaturama koje ovaj mjesec donosi Balkanu.

Cijene i detalje putovanja pogledajte ovdje.

Atena i Grčka 8 dana autobusom

Putovanje u Atenu i Grčku turističkim autobusom predstavlja priliku za duboko uronjenje u povijest i kulturu zemlje koja je bila kolevka europske civilizacije. Grčka, zemlja bogova, filozofa i demokracije, oduvijek je intrigirala putnike svojim bogatstvom kulturnih i povijesnih blaga. Ovaj putnički program nudi nezaboravno iskustvo obilaska mjesta koja su oblikovala Europu kakvu danas poznajemo, od antičkih Delfa i Atene do čarobnih Meteora.

Autobusna vožnja iz Zagreba pruža udobno putovanje kroz prekrasne krajolike Srbije i Makedonije, s povremenim odmorima kako biste se osvježili tijekom puta. Prvi zaustavak je u Solunu, drugom najvećem gradu Grčke, koji nudi spoj različitih kultura i religija na raskrižju istoka i zapada. Nakon obilaska Soluna, putovanje vas vodi prema spektakularnim stijenama Meteora, čije visine izgledaju kao da lebde između zemlje i neba. Na vrhovima ovih stijena smješteni su manastiri, a obilazak dvaju od njih otkriva njihovu bogatu povijest i jedinstvenu arhitekturu.

Sljedeća stanica je glavni grad Grčke, Atena, koja nudi spoj starog i modernog. Razgled grada uključuje posjet značajnim povijesnim i kulturnim znamenitostima, uključujući antičku Akropolu s njezinim impresivnim hramovima poput Partenona, stadion Panathinaiko, i mnoge druge atrakcije. Također, možete uživati u ukusnoj grčkoj hrani i glazbi tijekom fakultativne večere u tipičnoj grčkoj taverni.

Nadalje, program putovanja vodi vas do antičkog lokaliteta Delfi, gdje ćete otkriti misterioznu povijest i značaj ovog mjesta koje se nekada smatralo središtem svijeta. Nakon razgleda Delfa, slijedi posjet Skoplju, glavnom gradu Makedonije, gdje ćete vidjeti spoj starih i novih elemenata u arhitekturi i kulturi grada. Slobodno vrijeme omogućuje vam da istražite Skoplje i njegove znamenitosti.

Ovo putovanje je prilika za duboko razumijevanje bogate povijesti i kulturne baštine Grčke i Makedonije te će vas ostaviti s nezaboravnim iskustvima i uspomenama.

Cijene i detalje putovanja pogledajte ovdje.

Beč, dva dana autobusom

Putovanje u Beč na dva dana pruža vam priliku da istražite ovaj predivni grad bogate povijesti i kulture na najjednostavniji i najudobniji način – turističkim autobusom. Beč, koji je proglašen najboljim gradom za život, sada će vas očarati i kao destinacija za putovanje. Prvi dan počinje rano ujutro iz Zagreba, gdje krećete na ugodno putovanje prema Beču. Tijekom vožnje, imat ćete priliku uživati u prekrasnom pejzažu i povremenim odmorima.

Po dolasku u Beč, panoramska vožnja Ringom (Ringstraße) otvara vrata bogatom naslijeđu grada. Vidjet ćete mnoge ikonične znamenitosti kao što su zgrada Opere, Trg Marije Terezije, Narodno kazalište, Parlament, Carsko kazalište i još mnogo toga. Nakon toga, slobodno vrijeme za šetnju gradskim središtem i posjet nekim od najpoznatijih atrakcija poput katedrale sv. Stjepana.

Drugi dan donosi posjet dvorcu Schönbrunn, ljetnoj rezidenciji Habsburgovaca. Ovdje ćete imati priliku istražiti oko 1400 prostorija dvorca, prošetati velikim parkom ili posjetiti Zoološki vrt. Beč nudi mnogo različitih aktivnosti i atrakcija, uključujući i tradicionalne bečke restorane gdje možete kušati lokalne specijalitete. S ovim turističkim autobusom, vaše putovanje u Beč bit će nezaboravno iskustvo ispunjeno kulturom, poviješću i prekrasnim pejzažima.

Cijene i detalje putovanja pogledajte ovdje.