Učnite malu kupaonicu velikom

Kupaonica je mjesto gdje se uz toplu kupku ili dugo tuširanje, najviše volimo opustiti nakon napornog dana. Ipak, to nije uvijek tako, ukoliko imate malu kupaonicu u koju jedva da vam stane sva kupaonska oprema vjerojatno znate o čemu govorimo. No nije sve izgubljeno i takve kupaonice mogu doživjeti makeover uz nekoliko praktičnih trikova uređenja. Ako želite osvježiti svoj prostor, postoji nekoliko načina da to učinite bez puno ulaganja, a slijedećih 7 savjeta omogućit će vam da vaša mala kupaonica izgledala veće i luksuznije nego ikada prije!

Svijetle boje

Svijetle boje pomoći će da vaša kupaonica izgleda veće, ne samo zato što su manje teške od tamnih nijansi, već i zato što bolje odbijaju svjetlost. Dakle, umjesto da bojite zidove u tamnu boju, odaberite svjetliju nijansu kao što je žuta ili modro plava. Želite li dobiti osjećaj dubine prostora obojite jedan zid drugačijom bojom od ostatka.

Ogledala

Ogledala su jedan od najboljih načina da mala prostorija izgleda većom. To je zato što daju iluziju prostora i stvaraju dubinu. Ako stavite ogledalo na zid ispred svoje kupaonice, osjećat ćete se kao da iza tog zida postoji beskrajno mnogo prostora. Za izbjegavanje osjećaja klaustrofobije u malenom prostoru i za još luksuzniji dojam, razmilite o korištenju ogledala na dva susjedna zida na suprotnim stranama, kako biste se mogli vidjeti iz svakog kutka ispred umivaonika.

Namještaj

Boje!

Koristite opremu i namještaj koji štede prostor. Tuš kabina jedan je od najučinkovitijih načina za povećanje prostora uz zadržavanje tradicionalnog izgleda.

Još jedna sjajna opcija je korištenje kliznih tuš vrata umjesto klasičnih vrata kako biste imali nesmetan pogled kada se tuširate ili perete prije spavanja. Ormari iznad WC-a također pružaju jednostavan način za odlaganje ručnika i toaletnih potrepština bez zauzimanja dragocjenog prostora.

Što se tiče perilice rublja, najbolje bi bilo kada bi za nju imali drugu prostoriju. Ukoliko to nije moguće, odaberite jedan od uskih modela, kako bi zauzimala što manje prostora. Također, postoje i niži modeli perilica, na koju možete staviti umivaonik.

Cvijeće

Ogledala povećavaju prostor

Dodavanje zelenila je brz i isplativ način da vaša kupaonica izgleda prostranije.

Zelenilo u kupaonici stvorit će osjećaj prirode i čistoće, a oboje je poznato po tome što stvari čine prostranijima. Razmislite o tome da objesite biljke ili dodate nekoliko malih sukulenata na prozorsku dasku.

Također, možete dodati svježe cvijeće ili kaktuse kao dodatak prostoriji. Ako niste ljubitelj živog cvijeća, slobodno dodate i umjetno! Jeftinije je i trajat će neko vrijeme.

Slike

Umjetnine daju osobnost svakom prostoru, stoga ne čudi da ćete svoju kupaonicu ukrasiti umjetničkim djelima i u trenu podići njezin izgled. Umjetnička djela trebaju biti obješena u razini očiju kako bi imala najveći dojam.

Svjetlost

Jedan jednostavan način da svoju kupaonicu učinite većom je dodavanjem krovnog prozora. Krovni prozori su pristupačni, tako da ne morate brinuti da ćete razbiti novac kako biste unijeli prirodno svjetlo u svoj prostor. Krovni prozori su također izvrsni jer dodaju karakter i dubinu.

Pločice

Svijetle pločice!

Ukoliko na zidu imate pločice, u malim kupaonicama vrijedi jedno pravilo za njih – velike i široke pločice otvaraju i daju dojam većeg prostora.

Male pločice učinit će prostor napetijim i skučenijim. Za ljubitelje mozaičnih pločica, preporuča se da se njih stavi na manju površinu koja se želi naglasiti, a najbolji primjer za to je tuš kabina. Također, možete staviti tepih u središte sobe kako biste stvorili žarišnu točku.

Bez obzira na točnu veličinu vaše kupaonice i fiksno određene pozicije pojedinih sanitarija, još uvijek Vam ostaje dovoljno prostora da kupaonicu uredite u svom stilu i po svojoj mjeri, baš onako kako vi želite! Pronašli smo za vas i odličan članak o uređenju kupaonicee na portalu webgradnja – pogledajte kako od male kupaonice učinit ugodno mjesto u ovom članku

Izvor fotografija: Webgradnja